Уманські вогнеборці врятували на пожежі цуценя

28 Серпня 2018 16:21

Під час ліквідації пожежі співробітники ДСНС врятували цуценя. 27 серпня близько 17-ї години на лінію екстроного виклику “101” до уманської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Івана Гонти. Горів старий покинутий металевий вагончик.

facebook.com/konstantin.protsenko

За лічені хвилини на місце події прибув черговий караул 14-ї пожежно-рятувальної частини. Як розповів Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС, під час боротьби із вогнем рятувальники почули із середини задимленої споруди слабке скавчання. Ніхто з рятувальників не був певен, що це не звукова мара, але таки вирішили перевірити. Серед палаючого сміття в одному з кутків задимленого та заваленого мотлохом вагончика рятувальники знайшли мале цуценя.

Тваринка вже не скавчала і не рухалася.

Коли його винесли у безпечне місце, собача мало відрізнялося від мертвої тварини, але рятувальники спробували його повернути до життя. Цуценя облили водою та почали масажувати його грудну клітку та дути у ніс. Намагання хлопців не були даремними і через кілька хвилин цуценя почала рухатися та дихати, а ще за кілька хвилин навіть спробувало стати на лапи.

До свого підрозділу з пожежі рятувальники поверталися вже із новобранцем.