У Черкасах горіла багатоповерхівка: рятувальники евакуювали десятьох людей (відео)

2 Вересня 2018 19:30

Сьогодні під час пожежі в південно-західному районі Черкас із задимленого будинку врятовано та евакуйовано 10 людей, серед яких 3 дітей і немовля.

Як розповів речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, про загорання в квартирі на першому поверсі 9-поверхівки на вулиці Прикордонника Лазоренка стало відомо о 13.50. Горіло у квартирі на І поверсі.

Posted by Konstantin Protsenko on Sunday, 2 September 2018

Одночасно із першим повідомленням на місце пожежі, за підвищеним номером виклику, було спрямовано оперативний відділ, два пожежних підрозділи Черкаського гарнізону та спецтехніку аварійно-рятувального загону управління ДСНС.

Коли рятувальники прибули на місце події, їм довелось вирішувати одразу кілька важливих завдань.

Крім боротьби із вогнем, що охопив квартиру на першому поверсі та попередження поширення вогню на сусідні помешкання, найголовніше було організувати евакуацію та порятунок людей із вище розташованих поверхів, які через сильне задимлення були заблоковані у власних квартирах.

По встановленій автодрабині рятувальники на руках спустили з вищих поверхів донизу немовля та трьох малолітніх дітей. Згодом було проведено і евакуацію їхніх батьків.

Через сходову клітину в безпечне місце, поділившись власними дихальними масками, рятувальники вивели двох дорослих людей.

Загалом серед людей, яким під час роботи на місці пожежі допомогли рятувальники, – шестеро дорослих та четверо дітей.
Пожежу в квартирі на І поверсі було локалізовано через годину, а за 17 хвилин повністю ліквідовано.

Posted by Konstantin Protsenko on Sunday, 2 September 2018

Завдяки оперативним, мужнім та професійним діям рятувальників загиблих та травмованих на пожежі не було.