У Черкасах створили муніципальний спортклуб “Дніпро”

19 Вересня 2018 13:11

У Черкасах створили муніципальний спортивний клуб “Дніпро”. У майбутньому він об’єднає в собі одночасно декілька ігрових видів спорту, для прикладу, хокей на траві, волейбол, гандбол. Нині ж сформували футбольну команду – у її складі юнаки віком до 19 років, повідомляють у міській раді. Клуб створили на базі комунального підприємства “Центральний стадіон”.

“Ми створили майданчик, який може бути чудовою платформою для самореалізації молодих черкаських спортсменів-випускників дитячих спортшкіл, – розповів заступник міського голови Юрій Ботнар. – Наші завдання достатньо амбітні. У подальшому ми б хотіли не лише дарувати видовищну та красиву гру, а й перемагати на змаганнях всеукраїнського і навіть європейського рівня. Звісно, йдеться не про нинішній рік. Утім,нам є до чого йти”.

Директор КП “Центральний стадіон” Юрій Гончаров додав, що шляхом створення муніципальних спортивних клубів ідуть у різних країнах Європи.

Фінансуватимуть муніципальний спортивний клуб за рахунок міського бюджету, нині ж працюють для залучення коштів й обласного бюджету. Водночас, підкреслив у своєму виступі Юрій Ботнар, долучитися можуть і меценати.

Головний тренер футбольної команди Євген Тарасенко зазначив, що в місті нині наявна вся необхідна для тренувань спортсменів інфраструктура.

У складі футбольної команди працюватиме також два тренери, адміністратор та лікар (утім, його нині ще шукають).