Стрибок в осінь за кілька днів прогнозують синоптики на Черкащині

20 Вересня 2018 16:05

Завдяки антициклону, який розмістився над Україною, черкащани вже майже тиждень насолоджуються гарною, сухою погодою із температурним фоном впродовж більшості діб на 3-5º вище кліматичної норми на цей час, що відповідає літнім показникам.

За прогнозом, у найближчі дві доби погоду на Черкащині продовжить визначати область підвищеного атмосферного тиску та теплі повітряні маси, які поширюються з південного заходу Європи. Тому сонячна, суха та тепла погода збережеться. Вночі та вранці в окремих районах області слабкий туман. Температура повітря вночі +9..+14°, вдень +24..+29°. Пік потепління припадає на суботу, 22 вересня, коли повітря прогріється до липневих значень.

А вже в неділю 23 вересня Черкащина опиниться під впливом атмосферних фронтів, що переміщуються із Західної Європи, за якими почне надходити прохолодна повітряна маса і характер погоди зміниться.

Похолодає. Літній температурний фон швидко “стрибне” в осінь.

Уночі місцями, в основному у західній половині області, вранці і вдень на решті території очікуються дощі. Вітер південний з переходом на західний, помірний, в денні години в окремих районах сильний поривчастий, місцями по області грози. Температура повітря вночі +4..+9°, вдень +13..+18°.

А з 25 вересня прогнозують подальше зниження температури вночі до +2..+7º, вдень до +9..14º.