Черкащани взяли участь у корисних і видовищних навчаннях у “Борисполі” (фото)

21 Вересня 2018 21:30

20 вересня на території Державного підприємства міжнародний аеропорт «Бориспіль» відбулись спільні навчання працівників аварійно-рятувального комплексу аеропорту, пожежно-рятувальної служби та взаємодіючих організацій.
На навчаннях були присутні і 27 представників Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, які після тренувань зможуть застосовувати здобутий досвід у підготовці фахівців Служби порятунку.

Навчання проходило за трьома окремими сценаріями, розповіли у ЧІПБ.
У першому випадку за тактичним задумом літак АН-26 Військово-повітряних сил України здійснює аварійну посадку на віддаленості 5 кілометрів від аеропорту «Бориспіль» на грунт. Відбувається розлом літака на декілька частин. Для здійснення повітряного пошуку з військової частини піднято вертоліт МІ-8, наземний пошук здійснюють групи військових та рятувальників. Під час виявлення судна підрозділи здійснюють гасіння відокремлених частин та проводять евакуацію постраждалих до сортувального майданчика медичного пункту.


Наступний етап навчань – очікування аварійної посадки літака Ан -26, що здійснює санітарний рейс з 17 пораненими бійцями на борту. В аеропорту проводиться оповіщення аварійно-рятувальної команди за сигналом «Готовність». Командир повітряного судна доповідає про посадку з випущеними шасі на повітряно-пінну подушку, якою покривається злітно-посадкова смуга.

На заключному етапі, за задумом, під час планової посадки літака Боїнг-737 повітряне судно викочується за межі злітно-посадкової смуги, відбувається руйнування фюзеляжу та паливних баків з послідуючим загоранням авіаційного палива та руйнуванням технологічної будівлі аеропорту. Працівники ДСНС та аварійно-рятувальних підрозділів аеропорту проводять гасіння умовної пожежі, евакуацію членів екіпажу та пасажирів літака. Медичні працівники надають першу медичну допомогу. Поставлені завдання виконані.

Слід зазначити, що при виконанні аварійно-рятувальних робіт головна увага приділялась відпрацюванню взаємодії усіх фахівців, адже як свідчить досвід виникнення подібних надзвичайних ситуацій саме від злагоджених дій всіх необхідних служб залежить порятунок пасажирів та членів екіпажу.

фото надані ЧІПБ