У ході археологічних розкопок виявили майже три сотні вибухонебезпечних предметів

24 Вересня 2018 15:01

Упродовж минулої доби на Черкащині було виявлено, вилучено та знищено 292 боєприпаси часів війни. Це сталося у селі Роги Маньківського району. За інформацією рятувальників, велику кількість вибухонебезпечних предметів виявиили під час проведення археологічних розкопок. А також в Умані на кар’єрі в урочищі Карпівка.

ck.dsns.gov.ua

Одразу на місце виявлення небезпечних знахідок прибули сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які протягом двох діб проводили обстеження прилеглої території на вміст вибухонебезпечних предметів часів війни та їх знищення. Усього піротехнічна група на спеціальному полігоні підірвала 292 боєприпаси, серед яких  228 артилерійських снарядів калібром 45 мм, 1 артилерійський снаряд діаметром 50 мм, 17 артилерійських снарядів діаметром 76 мм, 2 гранати РГД-33, граната РГ-14 та 43 інших вибухонебезпечних предметів часів війни, повідомили у ДСНС в Черкаській області.

ck.dsns.gov.ua

Також напередодні 21 вересня в Умані група підводного розмінування 1 Спеціалізованого центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України завершили роботи по обстеженню дна кар’єру в урочищі Карпівка. Водолазами Служби порятунку виявлено та піднято на поверхню 63 вибухонебезпечних предметів часів війни. Після ідентифікаціє встановлено, що це 50-кг авіаційна бомба, 2 артилерійських снарядів калібру 107 мм та 60 артилерійських снарядів 45 калібру.

Загалом, з початку року піротехнічним підрозділом АРЗ СП вилучено та знищено 802 вибухонебезпечних предметів, серед яких 6 авіабомб.