Стало відомо, хто керуватиме Черкасами у відсутність Бондаренка

9 Жовтня 2018 20:24

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко йде на місяць у відпустку. Вона пов’язана з судовими розглядами кримінальних проваджень прокуратури щодо діяльності мера. Вже завтра, 10 жовтня, відбудеться суд стосовно обрання міри запобіжного заходу Анатолієві Бондаренку як міському голові. А 11 жовтня – друге судове засідання щодо відсторонення міського голови від займаної посади відбудеться 11 жовтня о 15.30.

“По діяльності міської ради мене замінятиме секретар міськради Ярослав Нищик, по виконавчому комітету – Ігор Волошин. Він вийшов на роботу, він не відсторонений. Виконуватиме обов’язки міського голови”, – повідомив Анатолій Бондаренко сьогодні на прес-конференції.

Бондаренко також повідомив, що застави не вноситиме – “це 415 тис. грн., їх у мене нема”. А прокурор області Сергій Овчаренко, на переконання Бондаренка, займається не правоохоронною діяльністю, а політикою.

“Головне завдання – відсторонення міського голови і сфальшувати виборив 2019 року, – сказав Анатолій Бондаренко. – Сторона захисту чітко працює над тим, аби довести невинуватість. Слухання будуть прозорими, щоб уся громада була в курсі процесу. Якщо буде потрібно пройти шлях до Європейського суду, то я пройду. Ховатися не буду, я не Вілкул чи Насіров”.

Нагадаємо, днями прокуратура двічі повідомила про підозру міському голові Черкас Анатолю Бондаренку. Перша підозра стосувалася створення штучних перешкод у роботі депутатів міськради, друга – зловживання владою.