Які 10 питань слід задавати кожному кандидату в українські президенти?

15 Жовтня 2018 16:00

Кожному кандидату на майбутніх президентських виборах потрібно задавати лише 10 запитань, вважає  лідер партії “Рідна країна” Микола Томенко.

«Ми пропонуємо кандидатам у президенти відповісти на 10 питань. Є принципові питання, на які кожен кандидат у президенти має відповісти. Ми граємо у відкриту гру. Не можна говорити: «Коли ми переможемо, тоді настане світле і щасливе життя». Ми сформулювали 10 питань», – зазначи в Politeka On-line  Микола Томенко.

Серед них, стверджує Томенко, є питання геополітики та економіці.

«З геополітики — які наші відносини з ЄС і НАТО? По економіці — яка концепція економічного розвитку: національно орієнтована, захищена або ліберальна, як сьогодні — як сировинний придаток європейської моделі? Яка концепція ринку землі? Ринок землі вже існує в Україні, тільки тіньовий, виникає питання, куди його рухати. Ми за ринок, але її умовою повинна бути інвентаризація землі, чітке розуміння, що вже на цьому ринку є, демонополізація і право приватної власності тільки для тих, хто працює і живе на цій землі», – підкреслив він.

Не менш важливим питанням, за словами Томенка, є працездатність кандидата в президенти.

«Наступне питання — чи готові ви вдень і вночі працювати для України лише п’ять років? Я переконаний, що за п’ять років можна змінити країну, а не скуповувати медіа, адмінресурс і піднімати свій бізнес, а потім за ці гроші повторно перемагати на виборах», – уточнив він.