Синоптики прогнозують ще тиждень тепла на Черкащині

16 Жовтня 2018 12:54

Антициклон “Віктор” уже два тижні формує спокійну та теплу погоду, яка більше схожа на вересневу.  І тільки пізній схід і ранній захід сонця нагадує про те, що за вікном середина жовтня.  Денне тепло 17-21º швидко змінюється вечірньою прохолодою. Повітря охолоджується швидко, вночі і вранці все частішають заморозки та утворюються тумани.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, антициклон поступово втрачає свої сили, проте на поточному тижні комфортна погода збережеться. 17 – 19 жовтня, завдяки південним вітрам вночі без заморозків +3..+5º, вдень +15..+20º.

20 жовтня, з наближенням улоговини циклону з півночі, збільшиться хмарність. А вже в неділю 21 жовтня зі зміною вітрів на північні на фоні невеликих дощів чекаємо більш суттєве похолодання, з заморозками вночі. Середньодобові температури +6..+8º, з 25 жовтня очікується перехід середньодобової через +5º.

Тому стійкого переходу середньодобової температури через +8º в бік зниження не очікується практично до 20 жовтня.

З огляду на таку теплу погоду початок опалювального сезону може дещо затриматися, однак остаточне рішення повинна приймати місцева влада, зауважують синоптики.