Початок опалювального сезону у Смілі буде важким

17 Жовтня 2018 18:34

Старт опалювального сезону в Смілі під загрозою. Консолідуватися, створити кризову комісію та вирішити це питання закликав депутатський корпус та владу міста заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко.

На цьому він наголосив на черговій виїзній нараді з депутатськимй корпусом та керівництвом міста, інформують в ОДА.

Уже третій рік поспіль Сміла не може розпочати опалювальний сезон вчасно. Цього разу за його затримку місцеве самоврядування нестиме відповідальність перед правоохоронцями.

ck-oda.gov.ua

“Наступного понеділка, якщо ви не домовитеся, комісія з ТЕБ та НС буде вимушена визнавати стан у місті надзвичайним, а я – звернутися до з цього приводу до правоохоронних органів, – наголосив Сергій Овчаренко. – Це не моя особиста позиція, а позиція прем’єр-міністра України щодо бездіяльності смілянської міської влади. На сьогодні із семи протоколів обласних нарад, які ми проводили з керівництвом міста Сміла, депкорпусом, жоден з пунктів рекомендованих до виконання не взятий до уваги. Зі свого боку ОДА зробила усе можливе. Втім є закон про місцеве самоврядування. Згідно з ним, міська влада відповідальна за все, що діється в місті. Дороги, опалення, благоустрій. Тож якщо на початок опалювального сезону у місті так і не з’явиться тепло, буду вимушений констатувати повну бездіяльність місцевої влади, депкорпусу. І тоді цим питанням уже займатимуться правоохоронні органи”.

Нагадаємо, з понеділка в Україні стартує опалювальний сезон. Черкащина, окрім Сміли, повністю готова до його початку.