У Черкасах попрощалися з бійцем Антоном Моспаном

19 Жовтня 2018 14:10

Сьогодні на Соборній площі Черкас попрощалися з черкаським бійцем Антоном Моспаном. В останню путь прийшли провести Героя  рідні, друзі, побратими, представники обласної й міської влади.

ck-oda.gov.ua

У зв’язку з трагічною подією в Черкасах оголосили Днем трауру. Матері Антона Вікторії Іванівні вручили посмертну нагороду бійця “За заслуги перед Черкащиною”.

Молебінь за загиблим Героєм провели священики на чолі з митрополитом Черкаським і Чигиринським УПЦ КП владикою Іоаном.

Нагадаємо, Антон загинув 15 жовтня поблизу села Кримське Луганської області від кульового поранення в голову. Хлопець родом із Черкас, 1991 року народження, випускник Автодорожнього ліцею, служив у складі 10-ої гірсько-стрілецької бригади.

“Упродовж чотирьох років молоді хлопці й дівчата, чоловіки й жінки віддають життя за рідну країну, родину, своїх дітей. На жаль, Черкащина втратила ще одного вірного сина, справжнього патріота, пам’ять про якого навіки житиме в наших серцях, – сказав перший заступник очільника області Віталій Коваль. – Згадалося, як ми з Оксаною Циганок та іншими волонтерами відвідували бійців 10-ї гірсько-стрілецької бригади. Тоді Антон, який служив у складі неї, на стінці траншеї з відстріляних гільз виклав тризуб.

Нас тоді загалом вразила злагодженість та організованість військових, те, як були влаштовані бойові позиції. Але найбільше вразило, що в бліндажі Антона пташки звели гніздо, попри вибухи й постійні постріли… Тепер же душа хлопця на крилах ангелів рине в інший світ. Ми ж маємо пам’ятати й не схибити – в пам’ять про нього та інших бійців – захисників нашої держави”.