Три тонни товстолобика випустили у Кременчуцьке водосховище

22 Жовтня 2018 17:09

Сьогодні зарибнили ландшафтний заказник загальнодержавного значення “Сулинський” трьома тонами товстолобика білого. Це відбулося на Кременчуцькому водосховищі в районі річкового порту с.Липове, Сулинська затока, Глобинського району. Процес курував перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук.

фото з фейсбуку Олександра Познякова

Зариблення здійснюється за рахунок користувачів, які займаються промислом на Кременчуцькому водосховищі. Риба вирощена та доставлена з ДП “Іркліївський розплідник рослиноїдних риб” с.Іркліїв Чорнобаївського району Черкащини в кількості 17940 екземплярів для вселення в Кременчуцьке водосховище, наважкою близько 150-170 г кожна.

Зариблення заказника такими видами як товстолобик білий, який ще є природним “санітаром” наших водойм, дасть значний поштовх в боротьбі із зайвою рослинністю та очищенням води.

фото з фейсбуку Олександра Познякова

Заказник “Сулинський” розташований у Сульській затоці Кременчуцького водосховища на території Полтавської та Черкаської областей.

Територія заказника має велике значення як район нересту, нагулу та зимівлі багатьох видів риб: щуки, сазана, ляща, синця, судака, а також як місця гніздування та відпочинку під час міграцій багатьох видів птахів, в тому числі: чаплі жовтої, реготуна чорноголового, лежня, кулика-сороки, ходуличника, дерихвосту степового, що внесені до Червоної книги України.