Через подорожчання газу Гройсман має піти з посади, – думка (відео)

23 Жовтня 2018 14:05

Ще у 2016 році Володимир Гройсман обіцяв, що нового зростання цін на газ не буде. Натомість минулого тижня уряд ухвалив підвищення його вартості на 23,5%. Відтак, прем’єр-міністр України не зміг виконати свою обіцянку. Тож мусить піти з посади.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, інформує zik.ua.

Він розповів: ще у 2016 році Володимир Гройсман обіцяв, що тодішнє підвищення ціни на газ буде останнім. Натомість уже минулого тижня уряд знову підняв тарифи.

«Тож я вважаю, що тут потрібно писати заяву про відставку. Адже тепер він каже, що це підвищення – уже останнє. Однак ще півтора року тому нам обіцяли, що зростання цих тарифів не буде», – наголосив Томенко.

Відтак, він переконаний:

за півтора року прем’єр не зміг виконати свою обіцянку про непідвищення тарифів, тому й «не має права працювати далі».

«Ще одне питання: як ухвалюються такі рішення, яка складова цих цифр, що це означає для споживачів: вода стане гарячішаю, а якість газу кращою?», – обурювався експерт.

До того ж, на його думку, до історії із підняттям тарифів потрібно підходити «з управлінської точки зору». Влада повинна пояснити громадянам, чому пішла саме на такий крок.

«Ухвалення оптимального рішення означає, що його обирають із певної кількості альтернатив, аналізуючи ситуацію у суспільстві та залучаючи найкращих експертів. Потім публічно пояснюють це людям. Сьогодні ж ухвалили якесь таємниче рішення, незрозуміло чому вийшов саме такий відсоток. Я вже не кажу про те, як ще півроку тому уряд запевняв, що ніколи не піде на поступки МВФ. Чому він це зробив зараз? Оце мене непокоїть», – підкреслив керівник «Рідної країни».

Як повідомлялось, минулого тижня Кабмін підняв ціну газу для населення на 23%. За словами Володимира Гройсмана, влада була змушена піти на такий крок, щоб отримати черговий транш від МВФ. Мовляв, без цього Україна не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умови і підвищити ціну на газ.