Всеукраїнський перепис населення – коли і навіщо він потрібен?

24 Жовтня 2018 12:46

Історія із підвищенням тарифів та відповідно формування реального реєстру отримувачів субсидій ще раз актуалізувала тему якнайшвидшого проведення Всеукраїнського перепису населення.

volynnews.com

Нагадаю, що перший і останній перепис населення в незалежній Україні відбувсяу 2001 році. Після дискусій та відповідних рішень уряду – Другий перепис заплановано на 2020 рік. Статистична комісія ООН рекомендує державам проводити переписи в роки на 0, або близько до 0. Тобто, Україна вже 8 років не виконує рекомендації ООН,
Отож, переконаний.що провести Всеукраїнський перепис ВАРТО ДО ПОЧАТКУ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ І ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ, тобто раніше 2020 року.

Це можна зробити на початку 2019 року, передбачивши відповідні видатки в бюджеті, що нині готують до другого читання.

Наголошую, що активний міграційний рух, особливо в частині трудової міграції, створив ситуацію НЕВІДПОВІДНОСТІ між ДЕКЛАРОВАНИМ та ФАКТИЧНИМ визначенням кількості ПОСТІЙНОГО НАСЕЛЕННЯ в Україні. Це викликає зрозумілі побоювання у можливих фальсифікаціях чи маніпуляціях під час виборів.

Також, реальні цифри соціального стану, занятості, етнічного складу, мовного виміру НАДВАЖЛИВІШІ для ухвалення державних рішень у соціальній та гуманітарній сфері.

Саме тому, переконаний у необхідності проведення Всеукраїнського перепису населення в 2019, а не у 2020 році, як планує влада.

Микола Томенко, лідер партії “Громадський рух “Рідна країна”, допис у фейсбуку