Секрети чуттєвої осені від відомої ведучої-черкащанки

7 Листопада 2018 23:08

Відома ведуча телеканалу “Україна”, уродженка Черкас Анна Панова поділилася з жіночим порталом “Ivona” кількома лайфхаками, як зігрітися теплими почуттями у холодні осінні вечори.

фото прес-служби каналу Украина

  • Влаштуйте собі вітамінний вечір!

Восени нам усім гостро не вистачає вітамінів і мікроелементів. Важливо пам’ятати про це і щодня приймати препарати, які їх містять. Але не пігулками єдиними! “Живі” продукти порадують ваш організм і піднімуть настрій. Для мене ідеальний рецепт легкої вечері – салат зі свіжих овочів: рукола або будь-які інші листя салату, авокадо, огірок, помідор, оливки, насіння льону, гарбузове насіння, можна додати малосольну сьомгу або салатний тунець. А як приємно і смачно готувати вечерю удвох!

  • Потіште себе новим пледом!

Коричневий, червоно-картатий або з оленями – неважливо. Плед може стати подарунком коханому/коханій чи спільною купівлею пари.

  • Читайте книги на двох

Ні, геть не обов’язково купувати по два примірники кожного видання. Один читає одну, інший іншу (під уже згадуваним пледом, звісно!). А потім міняєтеся – і разом обговорюєте прочитане. Довгі осінні вечори – якраз час розширити свій літературний обрій. “Для двох” рекомендую “Їсти, молитися, кохати”, “Лавандова кімната”, “Щасливі люди читають книжки і п’ють каву”. І йому, і їй таке чтиво має припасти до смаку.

  • Запишіться зі своєю половинкою на уроки танців

Як на мене, для осені ідеальні повільний вальс і танго. Вони дають можливість без поспіху відчути музику, налаштуватися на партнера, рухатися вдумливо і витончено. Кілька місяців таких тренувань – і, дивись-но, можна вже примірятися до квитків на Віденський бал!

  • Устигніть зібрати гербарій в осінньому лісі

Терпко-запашний аромат дерев, шурхіт листя під ногами – м-м-м, ось де потрібно відновлюватися після трудового дня! А щоб остаточно прогнати з організму стрес, можна трошки “впасти в дитинство”: спеціально човгати по жовтому килиму під ногами, сплести вінок з листя або зібрати невеликий гербарій! Ні, я зовсім не закликаю купувати для цього цілий альбом, як у школі. Досить одного-двох красивих листочків, що їх ви принесете в дім і заховаєте між сторінок блокнота. І потім, уже майже забувши, випадково виявите – і згадаєте про романтичну прогулянку під дубами і кленами.

  • Утечіть від усіх на вихідні!

Це може бути Стамбул, Будапешт або Париж? Чудово! Та і в Україні чимало місць, гідних романтичної подорожі. Ви були в гетьманській столиці Батурині на Чернігівщині А на Буцькому каньйоні на Черкащині? Де б ви не жили, в межах двох-трьох годин їзди завжди знайдеться туристична “родзинка”, треба тільки пошукати. І ще раз переконатися: подорожі не тільки надихають і розширюють горизонти, вони зміцнюють відносини.

  • Використовуйте можливість для вдячності

Говоріть своїй близькій людині про те, як вона важлива для вас. Спробуйте і переконайтеся: ніжні, потаємні фрази зігрівають і окриляють. А вдячність за спільні будні прикрашає їх. “Спасибі, що прощаєш мої помилки і підтримуєш, коли я переживаю. Спасибі, що вибираєш мене знову і знову – вчора, сьогодні, завтра “. Подяка примножує радість. Нехай у вас буде більше радісних і романтичних вечорів!