Штормове попередження на Черкащині: вночі та вранці 9 листопада – туман

8 Листопада 2018 22:42

Про штормове попередження через туман і пов’язану з ним погану видимість на дорогах проінформували в Черкаському обласному гідрометеоцентру. Погодні явища очікуються вночі та вранці п’ятниці 9 листопада.

Під час керування автомобілем в тумані рекомендують дотримуватися таких порад: знизити швидкість руху; при наявності протитуманних фар включити їх спільно з ближнім світлом; тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями; при зупинці включити аварійну світлову сигналізацію; уникати різких маневрів на дорозі.

Сьогоднішня ніч ще очікується з морозом 4-6º, а висока вологість повітря сприяє утворенню туманів. У денні години сонячний прогрів забезпечить підвищення температури повітря до +8+10º.
📍Поєднання вночі високої вологості повітря, туманів та невеликих морозів створює відчуття майже «зимового» холоду, тому треба подбати про теплий одяг.
📍Дорожній рух ускладнюється туманами та окремими слизькими ділянками доріг.
📍Зберігаються умови для накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери, рівень забруднення підвищений особливо поблизу промислових районів та автомагістралей.