Через відсутність опалення у Смілі закривають школи і садочки

12 Листопада 2018 13:38

11 шкіл у Смілі призупинили навчальний процес і перейшли на дистанційне навчання через відсутність опалення.

“”11 шкіл і 12 дитсадків – без опалення. У садах підключили калорифери, які опалюють кімнати. У садочках зведені групи, тому що дітей менше, їх приводять тільки ті батьки, які працюють. А в школах з сьогоднішнього дня призупинено навчання. Вони на дистанційному навчанні до початку опалювального сезону “, – відзначили в управлінні освіти Смілянської міської ради, повідомляє UNN.

Як йдеться на сайті міськради, КП “Смілакомунтеплоенерго” не може подавати тепло в будинки, оскільки відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо існуючих заборгованостей, недостатньо коштів на закупівлю газу.

Разом із тим, видання Smila.ua повідомляє, що сміляни збираються сьогодні о 14.00, навідатись у Будинок рад на засідання виконкому, де мають приймати новий, трохи нижчий тариф на опалення: спочатку планували ухвалити 86,38 грн, а тепер вартість опустилась до 65 грн.
А завтра, у вівторок, 13 листопада, сміляни знову збиралися приходити з дітьми та цілими родинами на Центральну площу о 10.00 ранку на мітинг.