У діяльності уманських асфальтних заводів виявили численні порушення

13 Листопада 2018 16:36

0477.info

Порушення природоохоронного законодавства виявила перевірка Державною екологічною інспекцією Центрального округу  діяльності асфальтових заводів ТОВ “Уманьдорбуд”, ТОВ “Авангард” та ТОВ “ШРБУ-48”. Про це йдеться в листі Міністерства екології та природних ресурсів України, отриманому Громадським рухом “Рідна країна”.

Нагадаємо, Громадський рух “Рідна країна” підтримав мешканців Умані в боротьбі за чисте повітря, коли влітку 2018 року в місті виникла небезпечна екологічна ситуація, пов’язана з роботою асфальтних заводів, які розташовані поряд з житловими будинками.

Мешканці мікрорайону, в якому розміщується виробництво асфальту, звернулись до місцевої влади та природоохоронних органів з проханням втрутитись в ситуацію та змусити підприємців припинити отруювати місцеве населення шкідливими викидами.

Громадський рух «Рідна країна» також звернувся з аналогічною вимогою до Міністерства екології та природних ресурсів України, на яку нещодавно було отримано відповідь.

Отож, згідно листа Мінекології, Державною екологічною інспекцією Центрального округу було здійснено перевірку діяльності асфальтових заводів ТОВ “Уманьдорбуд”, ТОВ “Авангард” та ТОВ “ШРБУ-48”.

“Очікувано, що за результатами перевірки були виявлені порушення природоохоронного законодавства, тож підприємцям були видані приписи на їх усунення, а керівників притягнуто до адміністративної відповідальності, – повідомляють у “Рідній країні”. – Одному з підприємств також загрожує відшкодування збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а також призупинення виробничої діяльності до належного виконання природоохоронного законодавства”.

Громадський рух “Рідна країна” разом з мешканцями мікрорайону міста Умань буде й надалі слідкувати за ситуацією та виконанням усунення порушень.