У Черкасах після 5-денного страйку виїжджають на рейси маршрутки

16 Листопада 2018 19:21

Консенсусу між міською владою і приватними перевізниками в Черкасах досягнуто. Це сталося в ході сьогоднішнього засідання виконавчого комітету. Тимчасовий договір із перевізниками міська влада уклала на три місяці.

facebook.com/Людмила Бордунос

Про зміни в умовах договору розповіла у свому фейсбуку заступниця міського голови Людмила Бордунос:

Прибрали пільгові перевезення школярів на умовах 3 грн до обіду і безкоштовно після обіду, але ввели безкоштовний проїзд для дітей з малозабезпечених сімей, та проїзний квиток , який можуть купити батьки у перевізника на його маршрути, для свого школяра.
Роз’ясню тут. В нас є перевізники, які мають декілька маршрутів, є дитина яка користується зазвичай одним маршрутом (школа, гуртки). Батьки можуть вибрати той маршрут , який необхідний дитині і купити на місяць проїзний за 120 грн. Тобто навіть туди-назад вартість 4 грн в день, тобто 2 грн поїздка.
Дитина має право на безліч поїздок на всіх маршрутах перевізника ,в якого купили проїзний квиток. Якщо батьки забажають проїзні квитки купити в декількох перевізників – мають на те право. В любому випадку математика на користь громадян.
Таким чином забезпечується облік пасажирів та соціальна складова.
Наголошую: малозабезпеченим будуть видані безкоштовні проїзні для школярів.

Щодо підняття вартості до 5 грн. Питання буде вирішуватися на наступному виконкомі, скоріше за все в понеділок.

Мова про 6,7,8 грн , як заявляли раніше перевізники, не йде. Тут потрібно ще щоб регуляторна процедура пройшла і перевірили обгрунтування вищого проїзду, ніж 5 грн.”.