Касирка пошти на Катеринопільщині привласнила майже 60 тисяч гривень (відео)

3 Грудня 2018 19:11

Поштове відділення в одному з сіл на Катеринопільщині обікрали двоє чоловіків із пістолетом, які, погрожуючи зброєю, винесли з каси майже 60 тис. грн. – і зникли в невідомому напрямку. Таке повідомлення отримали місцеві поліцейські.

На місце події негайно направили правоохоронців. І ті, спілкуючись з жінкою-оператором поштової служби, звернули увагу на деякі неточності в її розповіді. Після ретельної перевірки стало зрозуміло, що нападу на відділення не було, а кошти були присвоєні нею ж.

Жінка у вчиненому зізналася. Вона розповіла, що їй надійшло повідомлення про те, що вона виграла автомобіль, і щоб забрати приз, вона мала внести певну суму коштів. Попри попередження рідних, що так діють шахраї, жінка заплатила певну суму грошей за авто. А оскільки грошей не мала, то почала їх брати з каси відділення. Так тривало практично півроку. Та повернути назад не мала можливості,  тому й вигадала історію про “напад невідомих осіб”.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.