У мерії запевняють, що в Черкасах зі снігом бореться 40 одиниць техніки (відео)

12 Грудня 2018 18:25

Уся техніка, яка є в наявності у комунальних підприємств міста,  від ночі  працює на вулицях Черкас, розчищаючи сніг, інформують у міській раді. Також у  прибиранні задіяні всі працівники цих установ. Так, на КП “ЧЕЛУАШ”  та підрядної організації працює 12 тракторів, 11  комбінованих дорожніх машин та 7 розподілювачів реагентів.

Аби запобігти утворенню ожеледі і, так званих,  “накатів” на автошляхах, їх обробляють сіллю та соляними розчинами.

Прилеглі території прибирає техніка Служб утримання будинків міста. Загалом на розчищення дворів та внутрішньодворових проїздів задіяно 11 одиниць техніки та понад 200 двірників  КП “Соснівська СУБ”  та КП “Придніпровська СУБ”.

“Крім цього, за потреби, є можливість залучати й іншу орендовану техніку для прибирання вулиць під час сильних снігопадів, – розповів начальник управління вуличної інфраструктури міської ради Сергій Отрешко. – Є чітко відпрацьовані алгоритми дій у випадку суттєвого погіршення погодних умов, як-то – тривалих снігопадів – із залученням спецтехніки та аварійних бригад. І міська влада контролює виконання усіх цих дій”.

За його словами, ускладнюють прибирання  прибудинкових територій залишений транспорт біля під’їздів. Через це трактори подекуди не можуть розчистити тротуари у дворах.

Обласний центр чистять від снігу

Шістедсят одиниць техніки з учорашнього вечора працюють на автошляхах державного значення. В обласному центрі від п’ятої години ранку 40 одиниць снігоприбиральної техніки чистять дороги. Зі слів начальника управління вуличної інфраструктури Черкас Сергія Отрешка – для прибирання автодоріг задіяно 12 тракторів, 11 комбінованих дорожніх машин та 7 розподілювачів реагентів.

Posted by UA: Черкаси on Wednesday, 12 December 2018