На Кам′янщині колишні військовослужбовці працевлаштовуються слюсарями, водіями і бджолярами

21 Грудня 2018 20:00

Профінформаційний захід для демобілізованих військовослужбовців, які зареєстровані в службі зайнятості, як безробітні громадяни, провели в Кам’янській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості.

“Для того щоб люди могли нормально адаптуватися до мирного життя, вони повинні пройти не тільки фізичне лікування, а й відчувати постійну підтримку, бачити реальну допомогу та розуміння оточуючих. Учасникам АТО держава гарантує надання соціальної та професійної адаптації, а також забезпечення пільгових пенсійних виплат, а ми готові сприяти в реалізації поставлених завдань”, – відзначила директор районної філії ОЦЗ Тетяна Бурдєєва.

Вона повідомила, що з метою сприяння працевлаштуванню колишніх учасників АТО у філії щомісяця проводяться заходи:

“У разі звернення військових до районної філії їм надається цілий комплекс послуг – інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні. Для тих, хто бажає втілити свої бізнес-ідеї в життя надаємо допомогу у започаткуванні власної справи. На період пошуку постійної роботи залучаємо до оплачуваних громадських та тимчасових робіт, а для бажаючих розглядається можливість професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації”.

З початку 2018 року послугами Кам’янської районної філії ОЦЗ скористалося 24 учасники АТО та Операції об’єднаних сил, з них працевлаштовано 7 осіб на посади – слюсар-сантехнік, слюсар-ремонтник, газоелектрозварник, водій, бджоляр, охоронник та підсобний робітник. Один військовий взяв участь у громадських роботах.

На заході також обговорювалися питання про соціальний захист, адаптацію, реабілітацію, лікування учасників АТО, пільги та соціальні гарантії, отримання матеріальної допомоги, пільгове кредитування та ін.
Семінар пройшов у доброзичливій і діловій атмосфері. Військовослужбовці отримали вичерпні відповіді на свої запитання та подякували за організацію зустрічі.