Між Чигирином і Черкасами у метрових заметах – 40 авто та два рейсових автобуси

25 Грудня 2018 20:16

На Чигиринщині триває рятувальна операція людей, які на транспорті потрапили до снігових заметів в районі села Трушівці. За інформацією управління ДСНС у Черкаській області, на автодорозі між Чигирином та Черкасами у снігових заметах, висота яких місцями становить понад один метр, зупинилися 40 автомобілів та два рейсові автобуси з 25 пасажирами “на борту”.

За рішенням районної комісії техногенно-екологічної безпеки, дорога для руху транспорту була перекрита. Водночас, для порятунку людей у селі Трушівці, за допомоги місцевої сільської ради створено спеціальний пункт обігріву, до якого рятувальники та працівники дорожних служб звозять звільнені із затору автомобілі та людей. На 19 годину в безпечне місце, де можна зігрітися, випити гарячого чаю та перепочити, вже доставлені 10 автомобілів та 25 осіб, серед яких – п’ятеро дітей.

Попри прохання рятувальників і інших служб не рушати в дорогу без значної потреби під час негоди, є “бранці” завірюхи і в обласному центрі.  За словами Костянтина Проценка з обласного управління ДСНС, в Черкасах у сніговому полоні по вул. Смілянській від аеропорту до Русько-Полянського КП застрягли 60 автівок.