На Жашківщині рятувальники і поліція шукали в полях заблукалого колядника

9 Січня 2019 15:14

У вівторок 8 січня рятувальників Жашківської пожежно-рятувальної частини – і тих, хто був на чергуванні, і тих, хто відпочивав – підняли по тривозі. Треба було шукати  чоловіка, що зник поблизу села Сорокотяга.

Як розповів Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС, ще 7 січня чоловік поколядував у своєму селі та пішов славити Христа до сусіднього. Тільки вранці родичі дізналися, що він не залишився на ночівлю у знайомих, а попри заметіль іще звечора вирушив додому. Рідні забили на сполох та звернулися по допомогу до рятувальників.

Колядника шукали усі: рятувальники, поліція, волонтери та мешканці двох сусідніх сіл.

8 січня по обіді спільними зусиллями потерпілого відшукали неподалік села Сабадаш. Чоловіка, який провів ніч у полі, із ознаками переохолодження було передано працівникам швидкої медичної допомоги, ті терміново доставили його до лікарні.

Як стало відомо, коли чоловік повертався додому, почалася хуртовина, і він вирішив зійти з битого шляху аби дістатися додому навпрошки. Та, як відомо, навпрошки ближче, та кругом – швидше. Півгодини проблукавши у заметілі та темряві кілька кілометрів він втратив орієнтир і, знесилений, діставшись якихось дерев, сів попід ними просто у сніг. Тут його ближче до обіду і знайшли шукачі…