Сучасне аварійно-рятувальне обладнання та спорядження передали німці черкаським курсантам (відео)

4 Лютого 2019 14:45

До Черкаського інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України завітали представники компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, пріоритетним напрямком роботи якої є співпраця з ДСНС України.

fire.ck.ua

У  рамках проекту німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» в користування навчальній пожежно-рятувальній частині ЧІПБ було передано вкрай необхідний комплект сучасного аварійно-рятувального обладнання та спорядження, яке буде застосовуватися під час навчань із ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, та, без перебільшення, допоможе вихованцям інституту скоротити час надання допомоги та зробить їх роботу більш ефективною. 

fire.ck.ua

У заході взяли участь в. о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко, відповідальний за економічну співпрацю у посольстві Німеччини в Києві Тобіас Шрадер, директор проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» Уве Штумпф та керівник проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» Крістіан Пошманн.
Курсанти  навчального закладу відразу спробували в роботі передане обладнання: гідравлічні розтискачі та насосні станції, домкрати, пневматичну подушку тощо.

Отримали від німецької компанії GIZ сучасне аварійно-рятувальне обладнання та спорядження

Отримали від німецької компанії GIZ сучасне аварійно-рятувальне обладнання та спорядження

Posted by ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України on Friday, 1 February 2019

Представники німецької сторони взяли участь у покладанні квітів до Монументу Героям Чорнобиля. Також їм продемонстрували сучасні аудиторії, провівши екскурсію навчальним закладом, та ознайомили з експозицією музею інституту.

Гостей вразили й показові виступи кінологічних розрахунків ЧІПБ, а на території спортивного комплексу іноземна делегація мала змогу спостерігати тренування спортсменів з пожежно-прикладного спорту, зауважують в начальному закладі.