Навесні в Черкасах стартує виробництво холодильників

6 Лютого 2019 15:00

KTD Group, що випускає побутову техніку під торговими марками Saturn, ST і Laretti, планує через один-два місяці почати конвеєрне виробництво холодильників на заводі в Черкасах.
Про це президент KTD Group Олександр Громико повідомив в ході “круглого столу” з проблем трудової міграції, передає “БізнесЦензор” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“Ми вже запустили дослідне виробництво холодильників, і через місяць-два запускаємо конвеєрне складання на 300 тис. холодильників на рік”, – повідомив Громико.

Спочатку запуск заводу з поступовим виходом на випуск 300 тис. холодильників щорічно планувався на літо 2017 року, однак Громико пояснював зрушення термінів на 2018 рік необхідністю зміни проекту з урахуванням енергозберігаючих технологій, бо мають намір випускати енергозберігаючі холодильники класу “А ++” і “А +++”.

Потім запуск виробництва переносили з урахуванням необхідності вирішення всіх  технічних питань.

Раніше Олександр Громико відзначав, що українські виробники можуть замінити європейським компаніям китайські заводи, оскільки розміщення в Україні виробництва дозволяє скоротити терміни доставки, уникнути мита завдяки зоні вільної торгівлі з ЄС.

KTD Group працює на ринку побутової техніки понад 20 років. Є великим постачальником побутової техніки різних торгових марок на європейському ринку, частина продукції виготовляє на фабриках Китаю, Туреччини та Тайваню. За інформацією на сайті, за цей період відкриті офіси в 13 країнах світу, в тому числі в ОАЕ і Тунісі.

KTD Group в 2009 році відкрила в Каневі завод напівавтоматичних пральних машин Kupava, потім асортимент заводу було розширено за рахунок випуску різної дрібної побутової техніки під торговою маркою Saturn.

Другий завод групи розташований в Черкасах, де на сьогодні випускаються конвектори, обігрівачі, електричні пічки.

Раніше в Україні найбільшим виробником холодильників був завод “Норд” в Донецьку, який в 2016 році вимушено припинив роботу через неможливість вести виробничу діяльність в умовах, що склалися, і переніс виробництво холодильників в Китай.