Віряни з села на Лисянщині попрощалися з Московським патріархатом

28 Лютого 2019 14:26

Парафіяни церкви Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Бужанка Лисянського району більшістю голосів на зборах громади прийняли рішення про вихід з Московського патріархату.

Бужанська православна громада поки що єдина в районі, яка вийшла з-під опіки Московського патріархату, пише видання “Вісті Черкащини”.

“Із 49 вірян 40 виявили бажання перейти до Православної церкви України, а решта, в тім числі і священик отець Василь, захотіли залишитися в московській церкві, – розповів один з ініціаторів приєднання до ПЦУ Олексій Багателя. – Це їх вибір, і ми, як християни, не можемо судити своїх братів і сестер по вірі. Будемо рухатися далі. Оформляємо статут церкви, молимось, щоб нам прислали її нового настоятеля. Приміщення новозбудованого храму залишилося за більшістю, і тепер слово Боже лунатиме тут українською мовою, а не мертвою церковнослов’янською”.

Надходять повідомлення, що до ПЦУ готові приєднатися також віряни Винограду і частина парафіян Свято-Михайлівської церкви Лисянки.