У керівництві ОВК на Черкащині відбулося шість замін

4 Березня 2019 13:44

На сьогодні в складі керівництва семи виборчих комісій на Черкащині відбулося шість замін: змінено трьох голів ОВК та трьох заступників. Про це повідомляють в “ОПОРІ”.

Так, в ОВК №197 Анатолія Ваховського змінює Леонід Грищенко (подання кандидата в Президенти Віталія Скоцика). Ваховський відразу відмовився від посади, пославшись на проблеми зі здоров’ям. Леонід Грищенко був кандидатом на посаду голови Степанецької ОТГ, він екс-депутат Канівської районної (ВО «Батьківщина»), нині – голова канівського міського УКРОПу.

У ОВК №199 достроково припинено повноваження голови Тетяни Цвинтарної. За поданням від кандидата Василя Журавльова, її замінить Валентина Марчук. Цвинтарна прийняла присягу на першому засіданні, але відразу повідомила, що працювати не буде і чекає заміни. Валентина Марчук очолює районну спілку жінок Жашківщини.

ОВК № 200 припинено повноваження голови окружної комісії Олександри Балановської. До складу комісії включено та призначено головою 70-річного Володимира Сивака (від Андрія Садового). Він значиться головою ГО «Уманське козацтво крайового товариства українського козацтва». Місцеві ЗМІ називають його «отаманом».

Ще в трьох комісіях відбулися заміни заступників.

У ОВК №195 Анатолія Бухольського замінює Людмила Здоровенко (подання Сергія Капліна). У ОВК № 196 Валентину Сороку змінює Володимир Дубина (від кандидата Віталія Купрія). Дубина балотувався до Шполянської райради та до Шполянської міської громади як член Радикальної партії. У ОВК №198 замість Анатолія Буряченка заступником голови буде 69-річний Сергій Федорець (від Ігоря Шевченка). Він вказаний керівником смілянської організації Партії пенсіонерів України. На виборах 2015 року був заступником голови Смілянської РВК за поданням Народної партії.

Окрім того, у складі окружних виборчих комісій ще відбулася низка замін членів ОВК. Найбільше замін відбулося серед представників кандидата в Президенти Юрія Тимошенка – шість членів комісії, по три члени комісії на сьогодні замінені за поданням кандидатів Сергія Капліна та Сергія Кривоноса.

«У разі зняття Андрієм Садовим своєї кандидатури, згідно з пунктом 4 частини 4 статті 30 «Закону про вибори Президента України» повноваження поданих від нього членів ОВК припиняються», – зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко.

Нагадаємо, на Черкащині утворилися сім окружних виборчих комісій.