Затриманим активістам черкаського “Нацкорпусу” загрожує до 8 років за гратами

12 Березня 2019 15:05

Затриманим в Черкасах двом членам партії “Національний корпус” повідомили про підозру. Про це інформують у прокуратурі Черкаської області.

Одному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, іншому – порушення ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 345 КК України.

Досудове слідство триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Довідково: за вчинення злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі: ч. 4 ст. 296 КК України – від 3 до 7 років; ч. 2 ст. 345 КК України – до 5 років; ч. 1 ст. 294 КК України – від 5 до 8 років.

У “Національному корпусі” повідомляють про затриманих Дмитра Кухарчука та Антона Братка. Їх тримають під вартою, час проведення судового засідання наразі невідомий.

Нагадаємо, 10 березня поліція затримала за фактом подій, які відбулися днем раніше на площі Хмельницького в Черкасах, двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції.