Черкаські ЗМІ найбільше пишуть про сумне, – дослідження

19 Березня 2019 12:45

40% змісту  стрічок онлайн-медіа Черкащини – кримінальні новини та інформація про надзвичайні події, в тому числі ДТП. Такими є результати дослідження Інституту масової інформації щодо топ-тем в регіональних онлайн медіа 10 регіонів України. Моніторинг проводили в лютому.

Кримінал та надзвичайні події – топ-тема в регіональних онлайн медіа.

Така тенденція спостерігається по всім регіональним онлайн-ЗМІ, зазначають у ІМІ. Додається ще соціальна тематика та політика. Найменше в новинах писали про екологію (2%), вразливі групи населення та корупцію (по 3%).

Разом із тим, найменше новин про кримінал було опубліковано в новинних стрічках онлайн-ЗМІ Львову (14%).

Також черкаські сайти – в лідерах у висвітленні соціальної тематики (24% контенту). Найбільше про таке пишуть хіба що в Харкові (30%).

Як досліджували: екперти опрацювали 7900 новин із 50 регіональних онлайн-медіа в 10 містах України (Житомир, Запоріжжя, Львів, Рівне, Суми, Тернопіль, Черкаси, Харків, Чернівці, Чернігів). До моніторингу потрапили виключно новини з новинної стрічки інтернет-ЗМІ: статті, журналістські розслідування, аналітика, блоги, авторські колонки тощо не аналізуватися.

Методологія моніторингу включала в себе аналіз тематики усіх новинних публікацій, який були опубліковані з 11 по 15 лютого 2019 року, та подальший аналіз найбільш висвітлюваних тематичних напрямів. Моніторинг проводили у таких ЗМІ Черкас: Вичерпно, Центр черкаських медіа, ІнфоМіст, Прочерк, Нова Доба.