Журналіст передав естафету акції #Trashtag меру Черкас (фото)

19 Березня 2019 15:41

Акція #Trashtag шириться соцмережами, а її результати – безсумнівний плюс для довкілля. Суть акції в тому, аби прибрати засмічену ділянку від мотлоху, викласти фото в мережі і передати естафету друзям, примножуючи таким чином позитивний ефект. У Черкасах не стоять осторонь від світового ажіотажу #Trashtag.

facebook.com/akravec1

“Сьогодні зранку удвох із донькою за менш аніж дві години прибрали від сміття чималий шмат дніпровської набережної на Митниці у місті на Че) – 15 повних пакетів на відстані у 75 кроків, – таке написав у своєму фейсбуку журналіст із Черкас Андрій Кравець. – Рекомендую реально найкращий і нарешті справді корисний флешмоб –#Trashtag (не плутать із совковим «субботніком» і очікуванням інструментів «на шару» – бо пара перчаток у магазині коштує всього 10 гривень).

facebook.com/akravec1

У коментарі для “Рідної Черкащини” Андрій Кравець зауважив, що ідея поприбирати ділянку виникла після перегляду відеосюжету в мережі про таку всесвітню акцію. Втім, ентузіазм прибиральників навколишню публіку, здається, не заохотив:

“Мовчки позирав рибалка в стороні, а якийсь дід, що йшов мимо, сказав: “Жаль, что мало такіх актівістов”. На пропозицію долучатися – “не повівся”. Насправді, готуємось у вихідні “підбить” свою 10-поверхівку на генеральне прибирання навколо дому, а закликати краще не з трибуни”.

facebook.com/akravec1

Естафету для участі в акції #Trashtag Андрій Кравець передав представникам міської влади Черкас – меру Анатолію Бондаренкові, його заступнику Юрію Ботнару, депутату міськради Юрію Тренкіну.

“Те, що флешмоб – всесвітній, можливо допоможе зняти корону тим, хто рулить цим містом, не вилазячи із завалів сміття”, – додав журналіст.