На Катеринопільщині горіла церква

25 Березня 2019 12:43

У п’ятницю 23 березня о 22:30 із селища Єрки на пульт зв’язку катеринопільських рятувальників надійшло повідомлення про загорання дровника на території Автономної церкви християн віри євангельської.


Як стало відомо, вогонь спочатку охопив дровник, але дуже швидко поширився на сусідню надвірну споруду, а звідки вже на сам молитовний будинок. Віряни намагалися власними силами протистояти стихії.

Проте, зрозумівши, що крім молитви було б непогано залучити на боротьбу із вогнем ще й рятувальників, зателефонували «101».

Як розповів Костянтин Проценко з обласного управління ДСНС, до місця пожежі на вулицю Звенигородська були оперативно спрямовані усі можливі протипожежні ресурси. Крім двох відділень Катеринопільської пожежно-рятувальної частини, прибули також черговий караул місцевої пожежної команди із селища Єрки, а також пожежний розрахунок ДПК ТОВ «Катеринопільський елеватор».

Спільними зусиллями пожежу о 23:30 було локалізовано, а о 00:20 повністю ліквідовано. Крім боротьби із вогнем, пожежним спільно із прихожанами вдалось організувати евакуацію з будинку коштовних, релігійних та інших матеріально-технічних цінностей.

Вогнем пожежі знищено дровник, пошкоджено перекриття надвірної споруди та частину покрівлі молитовного будинку. Будівлю завдяки оперативним та професійним діям фахівців ДСНС вдалось врятувати.

За попередньою інформацією, причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.