На Шполянщині взялися за ремонт об’їзної навколо райцентру дороги

27 Березня 2019 15:38

Розпочався ремонт об’їзду міста Шпола на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, повідомляють у Службі автомобільних доріг Черкаської області.

Тут проводять роботи з поточного середнього ремонту дорожнього покриття на ділянці протяжністю 6 км. Загалом буде відремонтовано автомобільний обхід міста Шпола автодороги Н-16.

фото Служби автомобільних доріг у Черкаській області

Уже сьогодні розпочалися роботи із демонтажу старого асфальтобетонного покриття і дорожники роблять фрезерування та вспушування старого асфальтобетонного покриття на цій ділянці автодороги. Після закінчення демонтажних робіт, буде проведено регенерацію та стабілізацію основи дорожнього одягу за технологією “холодний ресайклінг” із заміною всього конструктиву дорожнього одягу.

По завершенню цих робіт облаштують вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття, укріплять узбіччя, а потім –  покладуть верхній шар асфальтобетонного покриття. На черзі – нова дорожня розмітка з холодного пластику, нові дорожні знаки та бар’єрне огородження.

Як повідомляють у САД в області, об’їзд міста Шпола на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань було збудовано у 1994 році. І з того часу, через постійне недофінансування автодорожньої галузі, капітальний ремонт цієї ділянки автодороги не проводився.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області рекомендує водіям заздалегідь планувати свій маршрут, враховуючи дану інформацію, та з розумінням поставитися до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт.