Поліція затримала жартівника, який “замінував” будинок у Черкасах

2 Квітня 2019 17:16

1 квітня черкащанин подзвонив у поліцію – і “замінував” будинок по вулиці Руставі в обласному центрі.

Після надходження інформації до чергової частини патрульної поліції правоохоронці негайно прибули за вказаною адресою, оглядали під`їзди будинку, транспортні засоби, припарковані у дворі та інші місця.

У роботі були задіяні усі спецсили: патрульна поліція, працівники ДСНС та ГУНП в Черкаській області, вибухотехнічної служби, кінологічного центру, медики.

Оглянувши житловий будинок і прилеглу територію, в результаті, жодних вибухових речовин та інших підозрілих предметів не знайшли. А згодом патрульним поліцейським вдалося встановити та затримати особу, яка здійснила дзвінок.

Це виявився 23-річний місцевий мешканець. Він пояснив, що таким чином намагався пожартувати, до того ж він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

У нього виявлено та вилучено слідчими речовий доказ – мобільний телефон, з якого був здійснений дзвінок на спецлінію 102.

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Невдалий жарт імовірного, “мінера-невдахи” може “потягнути” на 6 років позбавлення волі.