Легендарному черкаському прикордоннику вручено Золоту Зірку Героя України (фотофакт)

3 Травня 2019 13:05

Сьогодні Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у  Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України в Оршанці під Черкасами, вручив доньці загиблого Героя Ігоря Момота Золоту Зірку Героя України.

facebook.com/petroporoshenko

Історія його мужності вражає у саме серце, відзначив глава держави.

Одним з перших у 2014 році Ігор Момот вирушив на виконання бойових завдань. Перебуваючи в пункті пропуску ЦДовжанський”, він, ризикуючи життям, вийшов з гранатою без запобіжної чеки до понад 200 бойовиків, озброєних кулеметами, гранатометами та мінометами, які вимагали звільнити затриманого ватажка так званої Луганської республіки Болотова. Відважний вчинок офіцера змусив ворога відступити, але не надовго – терористи оголосили винагороду за його “голову”. Але ворогу не вдалося залякати героя.

На його рахунку не одна знищена колона бойовиків, не одна викрита та знищена засідки терористів, не один знищений блок-пост терористів.

11 липня 2014 року поблизу населеного пункту Зеленопілля позиції опорного пункту українських сил були обстріляні з російських “Градів”. Внаслідок ракетної атаки Ігор Федорович загинув.

“Але пам’ять про героя живе. Його героїзм та відвага, професійність й самовідданість є прикладом для прикордонників усіх поколінь”, – підкреслив Петро Порошенко.