Команда Порошенка зараз – цирк, але не на дроті, а на посадах

8 Травня 2019 21:06

Так прокоментував лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко в ефірі телеканалу «Еспресо» ситуацію з посадовцями із команди Порошенка, які відмовились йти у відставку після програшу.

“Чиновники в Україні мають вже добру традицію – зраджувати своїм принципам і переконанням заради того, щоб залишитись на посаді. Аналізуючи ситуацію з Генеральним прокурором, який не хоче йти у відставку вслід за президентом, варто зазначити, що в його кар’єрі це звичайна практика. 5 років ми чули від посадовців різних рівнів про європейські цінності та політичну культуру, а тепер вони руками й ногами тримаються за посади і виголошують промови про готовність працювати з новообраним Президентом Зеленським. Це повний абсурд!,  – зазначив Томенко і навів приклад. – Ну уявіть собі, Обама йде з посади і весь час до інавгурації когось звільняє і призначає, а його політична команда каже “ну ми залишаємося працювати з Трампом”.

“Правильно – це коли всі політичні діячі йдуть з командою президента, оскільки вони програли, а в даному випадку ще й з такою різницею. Не потрібно чекати, поки зберуть підписи, треба писати заяви і йти у відставку. Те, що зараз відбувається у команді Порошенка, – це типовий цирк, але не на дроті, а на посадах”, – зауважив Микола Томенко.