Через потрапляння в Рось хімікатів екологи перевіряють воду біля Корсуня (відео)

10 Червня 2019 14:38

У річці Рось не виявили перевищення вмісту хімічних сполук. Проби води, які відібрали у Корсунь-Шевченківському, в нормі. Про це Суспільному ТБ повідомив начальник управління екологічного контролю держекоінспекції центрального округу Олександр Позняков.

За його словами, потрапляння до водойм Черкащини гербіцидів, які вчора розлили у селі Збаржівка, що на Вінничині, малоімовірне. І додає: воду у річці Рось екологи продовжують перевіряти.

“Відбираємо проби повторно. Поки що візуально не бачимо загибелі біоресурсів, – сказав Олександр Позняков. – Згідно з інформацією, вище водосховища не скидають воду. Ситуація під контролем”.

У річці Рось не виявили перевищення вмісту хімічних сполук

У річці Рось не виявили перевищення вмісту хімічних сполук. Проби води, які відібрали вчора у Корсунь-Шевченківському, в нормі. Про це журналістам Суспільного повідомив начальник управління екологічного контролю держекоінспекції центрального округу Олександр Позняков. З його слів, потрапляння до водойм Черкащини гербіцидів, які вчора розлили у селі Збаржівка, що на Вінничині, малоімовірне. І додає: воду у річці Рось екологи продовжують перевіряти.Нагадаємо, вчора вантажівка, яка перевозила хімікати, перевернулась поблизу села Збаржівка Погребищенського району, що на Вінниччині. До притоки річки Рось потрапили хімічні речовини. Як повідомляє UA:Вінниця з посиланням на речницю поліції Вінничини Анну Олійник, слідчі попередньо встановили: водій Mercedes Sprinter не впорався з керуванням, автівка перекинулася в річку. Ємності з інсектицидами (їх було декілька) – згоріли. Це сталося внаслідок ДТП, чи їх підпалили спеціально – поліцейські встановлюють. Пестициди були крадені. Водій автівки з місця аварії втік.

Posted by UA: Черкаси on Monday, 10 June 2019

Нагадаємо, вчора вантажівка, яка перевозила хімікати, перевернулась поблизу села Збаржівка Погребищенського району, що на Вінниччині. До притоки річки Рось потрапили хімічні речовини. 

В Умані з цього питання сьогодні відбулася нарада – водопостачання на 84-тисячне місто здійснюється з Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції акваторії річки Рось.