У Черкасах попрощалися із журналістом Вадимом Комаровим

21 Червня 2019 16:40

Сьогодні в Черкасах прощалися с журналістом Вадимом Комаровим. Він помер учора після 46-денного перебування у штучній комі, викликаній глибокою травмою мозку внаслідок замаху на його життя 4 травня.

facebook.com/sevgil.musaieva

Серед десятків людей, які прийшли провести в останню путь черкащанина, були його друзі й колеги, повідомляє видання “ПроВсе”.

provce.ck.ua

Черкаський адвокат Валерій Макеєв говорить, що запам’ятає Вадима Комарова таким, що завжди кудись поспішає. Також чоловік зауважує, що винних жорстокого побиття активіста треба безумовно покарати, але він має сумніви, чи вдасться їх знайти.

provce.ck.ua

“Він завжди мав про що розповісти. Останній місяць у нього був настільки переповнений планами, що вистачило б ще на одне життя. Шкодую дуже. Зараз його не вистачатиме, адже для Вадима я хотів створити місцевий канал, але зараз навіть подумки не повертаюся до цієї думки, – говорить Макеєв і додає – У мене є вмотивовані підстави казати, що результату від розслідування я не очікую”.

Убивство Комарова – це замах на всіх журналістів загалом, наголосив на сьогоднішній прес-конференції в Черкасах з приводу сумної події голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Сказав, що про хід розслідування вбивства Вадима Комарова від початку актив НСЖУ був критично налаштований: не було належних звітів від правоохоронців та відкритості по цій справі.

“Також ми переконані, що причиною вбивства стала саме робота Вадима. Тож і стаття, за якою відкрито справу, мала б бути перекваліфікована на професійну 345 (замах на життя журналіста), а потім після смерті Вадима на 348, – наголосив Сергій Томіленко. – Нині розслідувальну групу було посилено, її очолив заступник Сергія Князева. Зі свого боку будемо здійснювати громадський контроль, аби винних у такому жорстокому злочині було покарано. Убивство Вадима Комарова – це злочин проти всіх журналістів загалом”.

facebook.com/sergiy.tomilenko

На прес-конференції також прозвучала думка, що на сьогодні ситуація із фізичною безпекою журналістів в Україні надзвичайно трагічна. Щорічний “Індекс фізичної безпеки журналістів”, який НСЖУ проводить спільно з партнерами, щороку фіксує не менше 80 нападів на працівників ЗМІ.

“На жаль, на противагу немає успішних справ розслідування таких злочинів, що дає нам право говорити про системну безкарність, – зазначив Сергій Томіленко. – НСЖУ, як найбільше журналістське об’єднання, постійно закликає до публічних звітів керівників правоохоронних відомств. Та на сьогодні правоохоронці не готові до відкритого діалогу”…