Наступна доба буде найхолоднішою на цьому тижні

7 Жовтня 2019 12:30

Після тривалої посухи, яка тривала на Черкащині від 2 до 4 місяців, минулого тижня в регіоні випали суттєві дощі, що їх приніс балканський циклон. Найбільше за два дні їх випало у Чигиринському – 26 мм, Смілянському -15 мм та Черкаському районах – 13 мм. На решті території від 5 до 10 мм і не пощастило в цьому сенсі Жашківському та Канівському районам.

З’явилася надія на появу сходів озимих, які встигли посіяти аграрії, врожаї грибів, зменшилася кількість природних пожеж.

Як повідомляють в обласному гідрометеорологічному центрі, зараз уся циклонічна система перемістилися на схід і Україна опинилася в її холодній тиловій частині – розпочалося ультраполярне вторгнення.

Наступна доба буде найхолоднішою на цьому тижні. Вночі очікуються заморозки 0-5º. Ймовірність нічних заморозків зберігається до 9 жовтня.

Синоптики зауважують: унаслідок похолодання у найближчі три доби середньодобова температура прогнозується нижча за +8 °С, що вимагає початку опалювального сезону.

Завтра, 8 жовтня, вдень вітер послабиться та змінить свій напрямок на західний, збільшиться кількість сонячних годин і температура досягне 10-12º тепла.

На поверненення тепла можна розраховувати із 10 жовтня, коли повітря вдень прогріватиметься до +13-15º. До того ж, в кінці цього тижня з наближенням чергового атлантичного циклону в області знов випадатимуть дощі, тому наступні вихідні будуть “грибними”.