На Черкащині ненадовго потеплішає і задощить

25 Листопада 2019 13:00

Пік похолодання у нашому регіоні вже пройдено. Антициклон зі сходу, який приніс на Черкащину похолодання, починає поступово втрачати сили, і арктичне повітря буде трансформуватися. Таке “сухе арктичне вторгнення”, яке спостерігається на Черкащині з 22 листопада, буває не часто, а приблизно один  раз на 10 років, інформують у Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

За прогнозом, до четверга 28 листопада змін у синоптичній ситуації не чекають. Суха, морозна та переважно хмарна погода збережеться. Температура вночі 3…8º морозу, вдень близько 0º.

А вже з 29 листопада тепле і вологе повітря з Атлантики принесе підвищення температури на 3-4º. Опади очікуються у змішаних фазах: дощ, мокрий сніг, сніг. Зміна погоди на більш теплу і вологу супроводжуватиметься активним падінням атмосферного тиску, що може негативно впливати на самопочуття. Втім, очікуване потепління нетривале.

Підмерзання опадів вночі та вранці призведе до утворення ожеледиці на дорогах. Тому дорожнім службам, ближче до кінця тижня слід бути готовими до оброблення доріг протиожеледними сумішами. А водіям синоптики радять звикати до менших швидкостей на дорогах.