Черкаські аграрії перекривали трасу через закон про землю (відео)

16 Грудня 2019 17:42

Рух транспорту на трасі “Черкаси-Бориспіль” на Золотоніщині тимчасово перекрили фермери та землевласники області. Вони протестували проти прийняття в другому читанні Закону щодо скасування мораторію на землю. Захід організувала Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Аграрний союз України та профспілки. Долучилися і селяни.

Нагадаємо, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення запроваджений у 2001 році. Його дія має завершитися 1 січня 2020 року. Продовжити мораторій може Верховна Рада. Кабінет міністрів України 25 вересня цього року схвалив законопроєкт про проведення земельної реформи та відкриття ринку землі.

На трасі "Черкаси-Бориспіль" на Золотоніщині перекривали рух транспорту

Рух транспорту на трасі "Черкаси-Бориспіль" на Золотоніщині тимчасово перекрили фермери та землевласники області. Вони протестували проти прийняття в другому читанні Закону щодо скасування мораторію на землю. Нагадаємо, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення запроваджений у 2001 році. Його дія має завершитися 1 січня 2020 року. Продовжити мораторій може Верховна Рада. Кабінет міністрів України 25 вересня цього року схвалив законопроєкт про проведення земельної реформи та відкриття ринку землі.

Posted by UA: Черкаси on Monday, 16 December 2019