Затримали серійних злодіїв, які кілька років обкрадали черкащан

17 Грудня 2019 16:50

На Черкащині затримали групу серійних крадіїв, які протягом декількох років обкрадали помешкання уманчан. Під час обшуків за місцем їх проживання поліцейські вилучили набори відмичок, велику суму грошей, золоті прикраси, техніку, зброю та інші речі, які раніше були викрадені у потерпілих. Аби вивезти вилучені речові докази, знадобилася вантажівка.

Поліцейські Уманщини під час вивчення та опрацювання матеріалів по нерозкритим квартирними крадіжкам звернули увагу, що в низці злочинів є схожості між собою. Попри багато часу між епізодами крадіжки були схожими за способом вчинення та співпадінням виявленої слідової інформації. Стало зрозуміло – на території Уманщини працює стала група квартирних крадіїв.

У ході ретельнішого відпрацювання матеріалів поліцейські з’ясували, що зловмисники місцеві та добре інформовані. Всі крадіжки вчинялися виключно у громадян, які мали немалі статки, крім того, зловмисники чітко знали, що на момент вчинення злочину господарі будуть відсутні та не повернуться додому.

У результаті проведення ряду оперативних заходів поліцейські встановили, що до вчинення серії крадіжок причетні троє жителів Уманщини. Відпрацьовуючи цю групу було встановлено, що зловмисники “працюють” по чітко налагодженій схемі. Один з них займався збором інформації,  визначався з місцем майбутньої крадіжки, з’ясовував, коли саме господарів не буде вдома та передавав інформацію спільникам, які в подальшому проникали в помешкання потерпілих та викрадали цінне майно.

Отримавши необхідну доказову базу, поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників. Під час обшуків було виявлено та вилучено  набори відмичок, великі суми грошей, золоті прикраси, будівельну та побутову техніку, зброю та інші речі, які раніше були викрадені у потерпілих.

Зараз слідство володіє інформацією про причетність затриманих щонайменше до 15 крадіжок з будинків уманчан.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області, двох зловмисників затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального Кодексу. Місцезнаходження третього встановлюється. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.