Погода в середині тижня ускладниться, але “вирівняється” до вихідних

27 Січня 2020 13:06

Наполегливість атлантичних циклонів цьогорічної зими виключає проникнення Арктики у наші широти та прояви зимових рис, які притаманні січню. Так, середній температурний фон зберігається на рівні 0-3º тепла, що на 7-10º перевищує кліматичну норму на цей час.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, серія циклонів від Північного до Середземного морів рухається у східному напрямку.

Завтра, 28 січня, за участю південних вітрів та підвищеної вологи очікуються тумани, місцями може покапати. Температура повітря від 2º морозу вночі до 3º тепла вдень. В таких умовах в нічні та ранкові години, окремі ділянки доріг можуть бути слизькими.

У середу-четвер 29-30 січня атмосферний фронт із заходу ускладнить погодні умови на Черкащині: очікуються помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с і все це на фоні позитивних температур у межах 0-5º тепла.

Напередодні  вихідних погода заспокоїться: послабляться вітер та опади, температура майже не зміниться.

У вихідні, які припадають на початок лютого, у зв’язку з впливом тилової (холодної) частини циклону дещо похолодає, можливий невеликий сніг. Але справжньої зими поки що не видно…