Черкащину “накриє” нове потепління

10 Лютого 2020 14:00

На Черкащині 5 діб поспіль триває зимовий режим погоди, проте температурний фон залишається підвищеним відносно кліматичної норми. Про це повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

Минулими вихідними жителі області насолоджувалися зимою, а пік похолодання прийшовся на суботу 8 лютого, саме ця доба видалася найхолоднішою з початку календарної зими. Мінімальна температура повітря у нашому регіоні знижувалася до 9-11º морозу, а середньодобова температура становила 5-7º морозу.

Проте, Черкащину, як і всю Україну, “накриє” нове потепління. Потужний північноатлантичний циклон “SABINE” вже змінює синоптичні процеси – його атмосферні фронти несуть у наш регіон зігріте Гольфстрімом повітря.

Зіткнення тепла і холоду спровокувало посилення вітру до небезпечних 17-22 м/с.

Будьте обережні на вулиці під час сильних поривів вітру. Не ходіть попід розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження, радять синоптики.

За прогнозом, на поточному тижні погода буде нестійкою. Уже сьогодні, 10 лютого, ввечері та завтра атмосферні фронти цього ж циклону на фоні сильного вітру принесуть помірні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Температура вночі -1..+4º, вдень +2..+7º. В нічні та ранкові години на дорогах ожеледиця!

12-14 лютого температурний фон істотно не зміниться, в опадах буде перерва, вітер поступово стихне.

І вже у вихідні 15-16 лютого синоптики прогнозують нову порцію опадів.