“Владу не цікавить здоров’я українців, а от клани з грошима цікавлять”, – прокоментували роботу “Епіцентру” під час карантину

23 Березня 2020 14:20

Відповідно до Постанови від 11 березня 2020 р. № 211 Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та змінами  з 17 березня до 3 квітня закрили магазини, які не продають продукти хачування та засоби гігієни.

Натомість громадськість звернула увагу на те, що будівельний гіпермаркет «Епіцентр» попри всі заборони продовжує працювати. Ситуацію прокоментував юрист Громадського руху «Рідна країна» Віктор Марусиченко:

«Для того, щоб дати можливість сім`ї Герег надалі заробляти надприбутки, Кабінет Міністрів навіть надав окреме роз`яснення, мовляв, це “об’єкти торгового і побутового обслуговування населення, які здійснюють торгівлю засобами гігієни, виробами медичного призначення, засобами зв’язку”. Цікаво, що гіпермаркети цієї мережі асоціюються у людей в першу чергу як будівельні магазини, а засоби гігієни та деякі продукти можна назвати побічними товарами, які не приносять основний дохід.»

Юрист також пояснив, чим можуть загрожувати такі рішення влади.

«Сьогодні всі невеликі магазини «біля будинків» чи базарні точки з аналогічним товаром влада закрила для попередження розповсюдження хвороби. Але ж мережа налічує близько 58 ТЦ, уявіть собі, скільки людей будуть відвідувати магазини і наражатись на небезпеку. Мене також дивує, що керівники не турбуються про здоро`я працівників, адже мережа має доставку. Цікаво, що один невеликий магазинчик може утримувати дві сім`ї, «Епіцентр», в свою чергу, найбільше грошей приносить одній сім`ї. Очевидно, що владу не цікавить здоров`я українців, а от клани з грошима цікавлять. Тому закликаю всіх якнайменше відвідувати магазини під час карантину, а за необхідності – користуватися доставкою. А до влади у мене питання: коли ви вже перестанете наживатись на  людському горі?»