Із-за грат черкащанин “замінував” Уманський автовокзал

30 Березня 2020 20:03

Поліцейські Умані встановили особу чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про замінування місцевого автовокзалу в неділю 29 березня.

Негайно на місце події виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками. Експерти-вибухотехніки обстежили приміщення та прилеглу територію вокзалу, жодних вибухових та небезпечних пристроїв виявлено не було.

Разом з тим, під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу, яка надала телефонний дзвінок про замінування. Ним виявився житель Черкаської області, який на даний час відбуває покарання в місцях позбавлення волі. Телефон, з якого було здійснено повідомлення вилучено. Чоловік у вчиненому зізнався.

https://www.facebook.com/271691193316421/videos/879715425833788/


За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження передбачене частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Де чоловік взяв мобільний телефон та з якою метою надав неправдиве повідомлення про замінування буде встановлюватись в рамках розслідування кримінального провадження.