Похолодання на Черкащині: вже сьогодні вночі температура опуститься до -5º

30 Березня 2020 14:00

На черзі на Черкащині чергове, третє потужне похолодання, прогнозують в обласному гідрометеоцентрі. Після проходження холодного атмосферного фронту із півночі західної Європи до нашого краю ринуться повітряні маси з полярних широт. Вже найближчої ночі Черкащина опиниться в зоні морозів 3-5º. А наступна ніч очікується ще холоднішою, до 6-8º морозу. В денні години можна розраховувати лише на 5-7º тепла. Істотних опадів не чекаємо. Вітер переважатиме північного та північно-східного напрямку.

Із четверга, 2 квітня, вітри змінять свій напрямок на південно-західний і дещо поетпліє. На окремі дощі можна сподіватися лише у вихідні.

Початок квітня підтримає холодну тенденцію останніх днів березня. Середньодобова температура повітря у найближчі 3 доби прогнозується лише 1-2º тепла, тому поки що, завершувати опалювальний сезон недоцільно.

За прогнозом, в цілому квітень 2020 очікується теплим та з недобором опадів. Впродовж місяця тепло наростатиме поступово. Заморозки у квітні явище звичайне. При цьому в окремі дні максимальні температури повітря можуть досягати 20-24º тепла. Опадів випаде найбільше у першій половині місяця, надалі їх буде дуже мало.

Унаслідок тривалого зберігання сухої погоди є великий ризик швидкого розповсюдження пожеж, тому не спалюйте суху траву та сміття.