На Черкащині прогнозують погожі та дуже теплі дні

6 Квітня 2020 14:00

На Черкащині розпочинається потепління. Нещодавно нам довелося пережити одне з найпотужніших арктичних вторгнень цієї весни. Початок квітня відзначився зниженим на 1-6º відносно кліматичної норми температурним фоном, нічними морозами до 6-11º, холодними помірними вітрами, відсутністю опадів і низькою відносною вологістю повітря, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

 

Такі умови виявились критичними для квітучих на цей час плодових, ускладнили проведення весняної сівби та посилили пожежну небезпеку в екосистемах області.

За минулі вихідні рятувальники Черкащини ліквідували 24 пожежі сухої рослинності. Причиною пожеж є людська необережність внаслідок навмисного підпалу сухої трави, спалювання сміття. Тож синоптики просять бути максимально відповідальними у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху.

 

За прогнозом, синоптична ситуація істотно не зміниться до кінця поточного тижня. Антициклон забезпечить погожі та дуже теплі дні. При цьому утримаються великі добові коливання температури: від 0-2º морозу вночі до 15-17º тепла вдень. Лише у вихідні проходження холодного фронту по північних широтах відгукнеться у нас невеликим похолоданням.

У гідрометеоцентрі зауважують, що за нинішньої синоптичної ситуації ймовірність заморозків у нашому регіоні, хоча і не таких інтенсивних, існує до середини квітня.