“Не опускати руки”: ветеран із Черкас на карантині готується до міжнародних спортивних змагань (відео)

9 Квітня 2020 14:38

Черкасець Артем Лукашук на карантині продовжує готуватися до “Air Force Trials 2020” – міжнародних змагань ветеранів, які отримали бойові поранення.

Змагання відтермінували у зв’язку із поширенням коронавірусу, інформує “Суспільне: Черкаси”.

Брати участь у змаганнях мав і черкаський спортсмен, який у 2014 захищав кордони держави на сході України. Під час служби він отримав осколкове поранення й контузію. Підготовку розпочав пів року тому.

Артем із дитинства займався футболом і змішаними єдиноборствами. Після поранення, яке отримав під час служби, вирішив не здаватися, і продовжити займатися спортом. У 2017 хлопець брав участь у змаганнях “Ігри Нескорених” – це міжнародні ігри в параолімпійському стилі. Там він здобув дві золоті медалі з легкої атлетики.

Основні вправи, які виконує хлопець – біг, розтяжка та стрибки. Від початку карантину Артем тренується на пляжі без тренерів. Каже, що такі тренування нелегкі, бо в приміщенні рівна поверхня, а на піску займатися складніше.

Зараз, основне завдання, каже спортсмен – не втратити форму.

“Звичайно, були такі тренування важкі і збори були дуже тяжкі. Тренувалися наполегливо, щоб фізичну форму мати хорошу в своїх дисциплінах. Не треба опускати руки. Йти далі. Головне здоров’я й життя людей”, – зазначає чоловік.

Офіційне відкриття “Air Force Trials 2020” мало б відбутися 20 березня. Артем мав змагатися в бігові, стрибках у довжину та баскетболі на візках. Дату проведення змагань визначать після завершення карантину.