Під Черкасами горіло півгектара лісу – підпалили відпочивальники (відео)

9 Квітня 2020 11:00

Пів гектара соснового лісу горіло вчора під Черкасами поблизу санаторію «Україна». Це одне з улюблених місць відпочинку черкащан будь-якої пори року.

lis-ck.gov.ua

І все це трапилося під час карантину та введених обмежень на відвідування лісів Черкаського району, повідомляють в обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

Задимлення виявила камера відеоспостереження, що знаходиться у Черкаському лісгоспі. Для гасіння та локалізації пожежі на місце події оперативно були направлені працівники державної лісової охорони та пожежний автомобіль з Дахнівського лісництва.

lis-ck.gov.ua

Пожежа розгорталася стрімко у зв’язку із сильними поривами вітру.  На допомогу прибули рятувальники 2-ї черкаської державної пожежно-рятувальної частини, за що їм подяка від лісівників. Спільними зусиллями пожежу швидко загасили та не дали поширитися на велику площу.

lis-ck.gov.ua

На місці події лісівники знайшли триногу для пікніка – її покинули відпочивальники, що поспіхом втікали після того, як спричинили лісову пожежу…

Загалом, за інформацією управління ДСНС у Черкаській області, за минулу добу 8-9 квітня  пожежно рятувальними підрозділами ліквідовано 21 пожежу. З них 6 пожеж сталися у житловому секторі. У 10-ти випадках горіла суха рослинність, у 3-х – лісова підстилка. Дві пожежі сталися у садово-дачному кооперативі.
З початку року на Черкащині сталося вже 620 пожеж.